Is Leggle dé nieuwe zoekmachine voor juristen?

Een paar weken geleden kregen we al rechtszaakplaats.nl voorgeschoteld, waar advocaten en potentiële cliënten elkaar kozen op basis van pitches in de vorm van filmpjes of teksten. Nu is daar iets nieuws bijgekomen: Leggle.

Onder de slogan “Is dat ‘Leggle’ of niet?” is de pitch van dit concept via Vimeo te zien. In de korte introductievideo wordt getoond hoe je als burger in de juridische jungle in een paar minuten de jurist kunt vinden die qua expertise, ervaring, prijs en het goede gevoel bij je past.

Alles draait om het persoonlijke profiel van de jurist, waaruit naar voren moet komen waar ze goed in zijn, maar ook hoe ze in het leven staan. De juristen die zich aan willen melden op Leggle, moeten minimaal een afgeronde hbo rechtenopleiding achter de rug hebben. Samenwerkingen worden door de cliënt onderworpen aan een review. Niet tevreden? Geld terug. Verder krijg je in dat geval een nieuwe jurist toegewezen.

De Leggle juristen werken met een fixed price die op voorhand wordt afgesproken. BTW- en kantoorkosten zijn daarbij inbegrepen.

Of dit concept daadwerkelijk wat wordt, valt te bezien. Het idee is niet nieuw en het is nog afwachten in hoeverre er vraag is naar een dergelijke manier van juridische hulp zoeken.

To be continued…