Hoe is de seksrel van Transavia juridisch afgelopen?

Als je het nieuws een beetje gevolgd hebt, is het je vast niet ontgaan: de seksrel van Transavia. Een 46-jarige purser van Transavia zou het heel gezellig hebben gehad met collega’s onder werktijd. Haar avonturen heeft ze vastgelegd in een digitaal dagboek. Haar man is hierachter gekomen en dreigde het dagboek openbaar te maken. De vrouw wilde dit via de rechter voorkomen. Gisteren stond de zaak bij de rechtbank voor uitspraak. Wat is nu de uitkomst van de zaak? 

Door Liza Ovsyanko

Al maandenlang zouden de intieme avonturen plaatsvinden. De purser zou tijdens de hotelovernachtingen op diverse bestemmingen en zelfs in de cockpit seks hebben gehad met piloten. Uit intern onderzoek van Transavia blijkt dat geen van de passagiers gevaar heeft gelopen.

De man van de purser heeft onthullende e-mails naar de medewerkers verstuurd, waarna de advocaat van de purser dreigt met aangifte wegens smaad en laster. Ook is de man gewaarschuwd voor de strafrechtelijke gevolgen van zijn wraakacties. Hij gaat echter toch voor het openbaar maken van de intieme avonturen van zijn vrouw.

De purser wordt juridisch gesteund door Transavia. Volgens de vliegtuigmaatschappij moet de privacygevoelige informatie uit het dagboek niet openbaar worden gemaakt. Dit in het belang van zowel de reputatie van de collega’s, waar getrouwde mannen tussen zitten, als de reputatie van Transavia zelf.

Gisteren zou de rechter uitspraak doen in de zaak. De partijen hebben echter een schikking getroffen, waardoor een rechterlijke uitspraak achterwege kon blijven. De inhoud van de schikkingsovereenkomst is gelet op de aard hiervan niet openbaar.[1]

 

[1] http://nos.nl/artikel/2139412-rel-over-seks-in-transavia-cockpit-eindigt-met-schikking.html.