Goed nieuws voor rechtenstudenten: vraag naar junior juristen stijgt

Goed nieuws voor net-afgestudeerden: ondanks de coronacrisis zijn er volop vacatures voor juridische functies. Het gaat daarbij met name om junior en medior posities. 

Dat blijkt uit de jaarlijkse Salary Survey van recruitmentorganisatie Robert Walters. In het vierde kwartaal waren er in totaal 2.600 vacatures voor juridisch personeel: het hoogste aantal juridische vacatures in 2020 én een stijging van zo’n zeventien procent ten opzichte van het derde kwartaal.

De stijging komt met name door de groeiende vraag naar juristen in het bedrijfsleven. Een goede juridische afdeling is voor veel bedrijven door het coronavirus onmisbaar geworden, zo stelt Robert Walters. Daarnaast speelt het financiële plaatje een rol: juniors en mediors zijn nu eenmaal goedkoper dan seniors. Overigens wil dat niet zeggen dat juniors voor een prikkie moeten gaan werken: door de coronacrisis blijven veel al werkende juristen op hun plek zitten, waardoor er krapte op de arbeidsmarkt ontstaat. Juniors krijgen daardoor meer onderhandelruimte bij het bepalen van hun salaris.

Voor bijna of net-afgestudeerden rechtenstudenten bieden deze ontwikkelingen dus kansen. Op de hoogte blijven van recente vacatures? Volg dan onze LinkedInpagina.

Lees ook: Met deze tips wordt jouw sollicitatie een eitje!