Gevangenisstraf voor rechtenstudent na ontucht met nichtje

Een 26-jarige rechtenstudent uit Groningen is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, wegens ontucht met zijn nichtje.

De ontucht vond plaats in de periode augustus-september 2019. De man, destijds 25 jaar oud, woonde in die periode tijdelijk bij zijn oom en tante omdat hij geen studentenkamer kon vinden. Al snel viel het hen op dat hij overmatige belangstelling toonde in hun minderjarige dochter. Uiteindelijk vonden ze een liefdesbrief van hun neef aan hun dochter, waarna ze haar telefoon doorzochten. Daar vonden ze “niets verhullende teksten van de verdachte”. Daarop deden ze aangifte, meldt RTV Noord.

Het Openbaar Ministerie had twee jaar gevangenis geëist, maar daar gaat de rechter niet in mee. ‘Dwang’ kan volgens de rechtbank namelijk niet bewezen worden, al erkent de rechter wel dat er sprake is van een groot leeftijdsverschil tussen verdachte en slachtoffer. Daarnaast zou bij de verdachte sprake zijn van psychische problematiek. De rechtbank legt de man daarom een jaar gevangenisstraf op, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast krijgt hij een contactverbod en moet hij 1.500 euro smartengeld betalen aan het slachtoffer.

Lees ook: 5x (rechts)zaken met rechtenstudenten in de hoofdrol