Geen schadevergoeding voor slachtoffers Tristan van der V.

Hij schoot in april 2011 zes mensen en zichzelf dood in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Op schadevergoeding via de verzekeraar van zijn ouders hoeven de slachtoffers van Tristan van der V. echter niet te rekenen, zo bleek vandaag.

Afgelopen zomer daagde een groep slachtoffers de ouders van de 24-jarige Van der V. voor de rechter. Volgens hen hadden de ouders moeten weten dat hun zoon zou ontsporen. De rechter ging daar toen niet in mee en oordeelde dat zij niet aansprakelijk waren voor de schietpartij.

Lees ook: Ouders Van der V. niet aansprakelijk voor schietincident

De rechter ging er toen nog vanuit dat Van der V. was meeverzekerd met zijn ouders (zie uitspraak). Tijdens de rechtszaak van vandaag bij de rechtbank in Den Haag kon verzekeraar Reaal echter aantonen dat hij in 2011 niet was meeverzekerd op de AVP van zijn ouders. Verklaringen van zijn ouders en hun tussenpersoon overtuigden de rechtbank ervan dat de polis geen dekking bood voor Tristan, zo meldt AMweb.

Eerdere schadevergoedingen

In 2014 kregen de slachtoffers wel een schadevergoeding via de eigen aansprakelijkheidsverzekering van Van der V. Zijn verzekeraar, Nationale Nederlanden, besloot toen 454.000 euro uit te keren. Ook werd in 2012 een bedrag van 138.000 euro verdeeld over de slachtoffers van de schietpartij via het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

De gehele uitspraak van 17 januari is hier te lezen.

(Beeld: Minister-president Rutte bij de bloemenzee bij Winkelcentrum Ridderhof op 10 april 2011)