Forse vergoeding na onterecht ontslag

De rechtbank in Amsterdam heeft geoordeeld dat een juridisch adviesbureau een ex-werknemer 10.000 euro moet betalen nadat ze onterecht is ontslagen. Het adviesbureau had de ex-werknemer ontslagen omdat ze de tas van een collega gestolen zou hebben na een vrijdagmiddagborrel. De rechtbank oordeelde dat onvoldoende bewijs is voor diefstal en dat eerder sprake lijkt te zijn van een dronkenmansactie

De casus

De 29-jarige vrouw ging in maart na een werkbezoek samen met een collega naar een vrijdagmiddagborrel. Uit WhatsApp-berichten naar haar vriend blijkt dat de vrouw veel heeft gedronken. Op camerabeelden van het bedrijf is te zien dat de vrouw naar buiten liep met de tas, met een totale waarde van 2.000 euro, van haar collega. Enkele dagen later werd de vrouw via Teams met de beelden geconfronteerd en op staande voet ontslagen.

Ontslag aangevochten bij rechter

De ontslagen vrouw was ruim een jaar in dienst bij het juridisch adviesbureau en gaf aan dat ze zich niks kon herinneren van het voorval. De werkgever gaf aan dit niet te geloven en dat sprake is van een doelbewuste actie. De vrouw stapte naar de rechter die heeft geoordeeld dat het ontslag onterecht is. Het kan niet worden vastgesteld dat de vrouw de tas heeft gestolen, er lijkt eerder sprake te zijn van een onhandige dronkenmansactie. Ontslag op staande voet is het uiterste middel, het was beter geweest te beginnen met een gesprek of waarschuwing. Alles bij elkaar wordt de schade 10.000 euro begroot. Het adviesbureau dient de vrouw 10.000 euro aan billijke vergoeding te betalen.