Film Ted Bundy begin mei op Netflix

Verheerlijking van een seriemoordenaar of niet? Daarover zijn de meningen verdeeld. Feit blijft dat de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile over Ted Bundy rond vrijdag 3 mei op Netflix verschijnt.

De hoofdrol is weggelegd voor de 31-jarige Zac Efron. Het verhaal staat in schril contrast met de film waarmee hij in 2006 doorbrak: High School Musical.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile laat het leven van de Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy zien vanuit het oogpunt van zijn vriendin en ex-verloofde Elizabeth Kloepfer. Bundy werd in 1979 ter dood veroordeeld voor de moord op twee studentes. Vlak voor zijn terechtstelling bekende hij ruim dertig moorden, maar er wordt vermoed dat hij ruim honderd vrouwen van het leven heeft beroofd. Hij overleed in januari 1989 op 42-jarige leeftijd in de elektrische stoel.

Ophef

De release van de film laat nog een klein maandje op zich wachten, maar ophef is er al genoeg. Zo werd op Twitter door verschillende mensen opgeroepen tot het boycotten van de film. ‘Why on earth are they sexualising the horrific and violent deaths of these women for profit?’ was een van de commentaren. Anderzijds beargumenteren mensen dat Bundy bewust zo charmant mogelijk is neergezet, omdat hij zo nu eenmaal zijn slachtoffers lokte.