De juridische ins & outs van Pokémon Go!

Het is hot & happening, dat Pokémon Go. Velen van ons zullen – al dan niet stiekem – het spelletje de afgelopen weken hebben geprobeerd. Inmiddels is de eerste rechtszaak tegen de makers van het spel een feit, net als handleidingen met wat wel en niet mag tijdens het spelen van de populaire game. Hieronder een overzichtje!

Eerder besteedden we op onze Facebookpagina al aandacht aan het ontslag van een werknemer vanwege het spelen van Pokémon Go onder werktijd. Ook opvallend: zo’n drieduizend zedendelinquenten in de staat New York die voorwaardelijk vrij zijn, mogen het populaire spel Pokémon Go niet op hun telefoon installeren. Gouverneur Andrew Cuomo verbiedt het omdat hij bang is dat ze met het spel kinderen gaan lokken. Verder is de eerste rechtszaak tegen de makers van Pokémon Go aangespannen: Jeffrey Marder uit New Jersey heeft last van Pokémon Go-spelers die op zijn privéterrein lopen. Het is volgens de BBC de eerste rechtszaak tegen het bedrijf Niantic, dat het spel uitgeeft. Wat precies zijn eis is, is niet duidelijk.

pokemonDoor Jesse Cartoons

Verder bieden verschillende sites een overzicht van alle juridische ins & outs rondom Pokémon Go, doe er je voordeel mee!

Ongetwijfeld zullen we dit artikel de komende tijd nog aan kunnen vullen, to be continued dus!