CNV en FNV zetten busstakingen voort

De geplande busstaking van 72 uur wordt verlengd. Onderhandelingen tussen CNV, FNV en de werkgevers liepen de afgelopen dagen op niets uit, dus is de staking omgezet van drie dagen naar onbepaalde tijd. 

Vanaf maandag rijden de leden van de vakbonden wel tijdens de ochtend- en avondspits, maar buiten die tijden om leggen de buschauffeurs het werk neer. De CNV schrijft dat vanaf maandagochtend de bussen ’s ochtends tot 9.00 uur en ’s middags tussen 16.00 en 19.00 zullen rijden. De stakers van FNV zullen tussen 06.00 en 10.00 uur en tussen 15.00 en 19.00 uur rijden.

Voorzitter Fred Kagie van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) is verontwaardigd over de verlengde staking, meldt Metro. ‘Het is nu echt volstrekt onduidelijk waar de reiziger aan toe is.’ Ook zou de staking zijn afgekondigd terwijl bemiddelaars nog in gesprek waren over de vastgelopen cao-onderhandelingen.

CNV en FNV eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en meer (plas)pauzes. VWOV noemt die eisen onhaalbaar en onbetaalbaar. Wordt vervolgd dus.