Amerikaanse agenten die Breonna Taylor doodschoten vervolgd

De vier agenten die de Amerikaanse Breonna Taylor in maart 2020 doodschoten worden vervolgd. De ongewapende vrouw werd doodgeschoten toen agenten een huiszoeking wilden doen in het kader van een onderzoek naar drugs waar haar ex-vriend mogelijk betrokken bij zou zijn. 

Er werd aangeklopt maar de agenten vertelden niet dat ze van de politie waren. In reactie hierop vuurde Breonna’s vriend een schot af. Als reactie hierop vuurde de politie terug waardoor de ongewapende Taylor dodelijk werd geraakt. De dood van Taylor leidde tot veel woede en een lokaal protest in de VS.

Vervolging

De twee agenten Meany en Jaynes zouden de burgerrechten van mevrouw Taylor hebben geschonden door een valse verklaring van huiszoekingsbevel op te stellen. Agent Goodlett zou hebben samengespannen met de heer Jaynes om het bevel te vervalsen.

Agent Hankison wordt beschuldigd van burgerrechtenschendingen voor het afvuren van zijn dienstwapen in het appartement van mevrouw Taylor via een overdekt raam en een glazen deur.
De familie van Taylor heeft al een schadevergoeding gekregen van omgerekend zo’n 10 miljoen euro. Daarnaast heeft burgemeester Fischer van Louisville ook hervormingen bij de politie aangekondigd.