Advocatenbroers Moszkowicz distantiëren zich van Bram

Je kunt het opvatten zoals je wilt, maar toch is een uitspraak op de website van de maatschap Moszkowicz op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen.

De maatschap Moszkowicz wordt tegenwoordig gevormd door David (66) en Max junior (61). Met onderstaande uitspraak die terug te vinden is op hun website onder het kopje ‘Maatschap‘ lijken de twee zich te distantiëren van hun broer:

“In 2013 hebben de maten zich afgescheiden van mr. Bram Moszkowicz om vervolgens de advocatenpraktijk op een geheel eigen en andere wijze voort te zetten, veel meer in de lijn van de oprichter van het kantoor, Max Moszkowicz senior, die te allen tijde het belang van de cliënt centraal stelde en zijn beroep op een waardige wijze uitoefende.”

In oktober 2012 sprak de Raad van Discipline uit dat Bram (56) niet langer als advocaat mocht optreden, het Hof van Discipline bevestigde die uitspraak in april 2013. Overigens is Bram niet de enige telg uit het bekende en beruchte juristengeslacht die de toga moest neerleggen. In 2008 werd broer Robert (63) al geschrapt als advocaat (hij is nog wel werkzaam als jurist) en David mag zich sinds maart 2016 geen advocaat meer noemen wegens onder andere belangenverstrengeling, al zit die laatste dus nog wel in de maatschap Moszkowicz. Alleen civilist Max junior mag nog als advocaat optreden.

In april 2015 deed Max junior al uitspraken over zijn ‘gevallen broers’ in dit interview met de Volkskrant. Hierin gaf hij overigens nog aan de schrapping van het tableau van Bram disproportioneel te vinden.

In ieder geval interessant om te kijken is de documentaire Wij Moszkowicz van 2Doc. Hetzelfde geldt voor 24 uur met… Bram Moszkowicz. De familie is overigens minder gecharmeerd van de geplande serie ‘De Maatschap’: de makers daarvan werden in juni 2016 door de Moszkowicz-telgen voor de rechter gedaagd. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voorkomt.