1.200 tentamens ongeldig na softwarefout

Door een fout bij het instellen van tentamensoftware heeft Maastricht University een online afgenomen tentamen bij 1.200 studenten ongeldig verklaard.

Het tentamen Quantitative Methods 2 werd door de groep studenten op vrijdag 12 juni gemaakt vanuit thuis vanwege het coronavirus. Om te voorkomen dat ze zouden kunnen overleggen, moest de software zo worden ingesteld dat er strenge tijdslimieten waren en dat de vragen bij iedereen op een andere volgorde werden getoond. Dat laatste ging niet goed, waardoor dezelfde vragen bij veel studenten alsnog op hetzelfde moment werden voorgelegd.

Lees ook: Studenten starten petitie tegen online onderwijs

Aangezien de universiteit de academische integriteit van het tentamen niet kon waarborgen en achteraf bleek dat studenten in chatgroepen antwoorden uitwisselden, besloot de onderwijsinstelling het tentamen ongeldig te laten verklaren, aldus nu.nl.

Ondanks het ongeldige tentamen heeft een deel van de studenten het vak alsnog gehaald. Iedereen die bij eerdere deeltoetsen voldoendes haalde, krijgt eenzelfde beoordeling voor het tentamen. De overige studenten krijgen in juli een herkansing.

Lees ook: UvA mag online proctoring inzetten bij tentamens