NIEUW: Online scriptiecursus!

Komt je bachelor- of masterscriptie eraan en zie je daar nu al tegenop? Onze online scriptiecursus brengt daar verandering in!

Wat?

Een vijf delen tellende cursus, speciaal voor rechtenstudenten, waarin jij de theoretisch én praktische handvatten krijgt aangereikt om jouw scriptietraject efficiënt en met goed gevolg te doorlopen.

Voor wie?

De cursus is zowel geschikt voor degenen die nog aan het begin van hun scriptietraject staan als voor degenen die al in (ver)gevorderd stadium zijn, of je nu met je HBO-, bachelor- of masterscriptie bezig bent. Met alle doelgroepen is rekening gehouden bij de vormgeving van de cursus.

Door wie?

Docent: mr. dr. M.V.R. Snel, auteur van o.a. de boeken Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek, Doing a systematic literature review in legal scholarship en Meester(s) over bronnen. Mede-verantwoordelijk voor het inrichten van het scriptieonderwijs aan drie universiteiten (Nyenrode, UoC, TiU) en het begeleiden van honderden bachelor- en masterscriptiestudenten.

Hoe?

De cursus is geheel online. Per live sessie wordt een link voor het volgen van de les toegestuurd. Vragen stellen is mogelijk via een chatfunctie. Na afloop van elke sessie ontvang je de sheets van de presentatie, zodat je alles rustig na kunt lezen.

Wanneer?

Maandag 11 mei, 16:00-17:00/17:30 uur – Inleiding, onderwerp, literatuuronderzoek (deel I)
Woensdag 13 mei, 16:00-17:00/17:30 uur – Literatuuronderzoek (deel II) & onderzoeksvraag
Vrijdag 15 mei, 16:00-17:00/17:30 uur – Onderzoek focus geven met een onderzoekskader
Maandag 18 mei, 16:00-17:00/17:30 uur – Methoden dogmatisch onderzoek en rechtsvergelijking
Woensdag 20 mei, 16:00-17:00/17:30 uur – Onderzoeksvraag beantwoorden

Lees hier meer over de inhoud van de sessies.

Kosten?

De gehele cursus kost 45 euro. Ben je geïnteresseerd in een specifiek onderwerp? Dan kun je ook losse sessies volgen. De kosten daarvoor bedragen 15 euro per sessie.

Ik doe mee!

Wil je deelnemen aan de cursus? Stuur dan een mailtje naar cursus@hetrechtenstudentje.nl met de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Studiefase (ben je bachelor- of masterstudent?)
  • Adresgegevens (voor factuur)
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Je keuze: neem je deel aan de gehele cursus, vermeld dan ‘gehele cursus’. Kies je voor een indivuele sessie, vermeld dan ‘De sessie van … (datum)’.

Zodra je mail bij ons binnen is, ontvang je binnen twee dagen een bevestiging met de factuur en verdere informatie. Geen mail ontvangen? Laat het ons weten! Let op: wacht niet te lang, inschrijven kan tot en met zaterdag 9 mei!