Gastartikel schrijven?

Heb je geen tijd om fulltime redacteur te worden, maar klim je wel graag in de pen en vind je het leuk om door duizenden rechtenstudenten te worden gelezen? Dan is het mogelijk om een gastartikel in te sturen, waarbij de vorm vrij staat. Kortom: je mag een juridisch nieuwsartikel, jurisprudentie-uitwerking, column, opiniestuk, recensie of leuk artikel over het studentenleven opsturen.

Een deadline? Die is er niet, stukken mogen op elk moment worden ingezonden. Wél zitten er enkele voorwaarden aan de artikelen:

  • Nieuwsartikel (zowel juridisch als studentenleven-gerelateerd) of recensie: 350 tot 600 woorden.
  • Column of opinie: 400 tot 700 woorden.
  • Jurisprudentie-uitwerking: 400 tot 600 woorden.

Verder is het raadzaam om voordat je gaat schrijven even contact op te nemen met onze redactie. Zo voorkom je dat jouw onderwerp al door onze vaste redactie wordt uitgewerkt.

Stukken dienen zowel grammaticaal als inhoudelijk van voldoende kwaliteit te zijn en mogen niet eerder offline of online zijn geplaatst. Het aanleveren van een gastartikel is vrijwillig, een financiële vergoeding is niet mogelijk. Daarnaast dien je een juridische studie te volgen aan een Nederlandse onderwijsinstelling.

Je kunt je stuk mailen naar redactie@hetrechtenstudentje.nl onder vermelding van ‘gastartikel’. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, wel ontvang je vanzelfsprekend altijd bericht.

Benieuwd welke studenten je voorgingen? Hier vind je alle gastartikelen!