WordFeudCheater

Een maand of drie geleden stofte ik mijn WordFeudaccount weer eens af. Járen geleden was ik compleet verslingerd aan dat spelletje en ik kan het niet anders verwoorden: ik was ijzersterk. Ik won veel meer potjes dan dat ik verloor en zelfs als ik in het Engels speelde tegen iemand die Engels als moedertaal had, lukte het me bij de meeste potjes om ook daar m’n tegenstander volledig in de pan te hakken. Pas toen ik regelmatig potjes speelde tegen een voormalig docente van de privaatrechtvakken, moest ik erkennen dat ik mijn meerdere had gevonden.

Gelukkig bleken er na al die jaren nog steeds enthousiaste WordFeuders te bestaan en ik kon mijn lol weer op. Het is wel duidelijk te merken dat ik er lang tussenuit ben geweest, ik ben wat roestig. Maar hoe langer ik het weer speel, hoe beter ik ook weer word. En al zit er hier en daar dan een beetje roest, ik vind het echt wel weer ontzettend leuk om te spelen. Ik vond het alleen wel opvallend dat er mensen waren van wie ik steeds dik verloor, van wie ik het niet verwacht had. Dat er regelmatig een woord gelegd werd waarvan ik dacht: “DAT WOORD KEN JIJ HELEMAAL NIET, GERDA!” Ik vermoedde dat er hier en daar een beetje (boel!) vals werd gespeeld. Maar bewijs dat maar eens!

Tot een van de verdachten gewoon zomaar ineens toegaf een app te gebruiken die helpt bij het samenstellen van woorden (en het blijkbaar ook vreemd vond dat ik die app niet gebruik). Je tikt in welke letters je hebt, maakt een screenshot van het speelbord en voilà, de opties die de meeste punten opleveren worden op een presenteerschaaltje aangeboden. De gelegenheid maakt de dief (de criminologie kent natuurlijk ook niet zomaar de gelegenheidstheorie), maar de gelegenheid maakt blijkbaar ook de WordFeudCheater. Je wordt het eenvoudig. Of zoals Steve Jobs het verwoord zou hebben: “There’s an app for that”. In dit geval ook wel meer dan één. Maar ik vertik het. Ik WordFeud eerlijk, of ik WordFeud niet. Dan maar verslagen.

Alhoewel, eigenlijk is het ook gewoon een groot compliment natuurlijk: de tegenpartij wéét gewoon dat het zonder cheaten een kansloze zaak is om van mij te winnen. Dus als je per se vals wilt spelen: cheat maar een end weg. Want als ik dán win, is de overwinning des te zoeter.