New year, new me?

Op het moment dat ik deze column schrijf, is de eerste week van januari aan zijn einde gekomen. De feestdagen liggen nu toch écht achter ons en het ‘normale’ leven is weer begonnen. New year, new me! Of toch niet?

Door Nienke van Beek

Sinds 1 januari 2021 ben ik een beter mens. Ik sport dagelijks, ik raak geen chocola meer aan en ik studeer elke dag minstens twee uur, ook als er niets op de planning staat voor de komende week.

Verder spaar ik bedragen waar Jack Ma jaloers op zou zijn (daarover gesproken: waar is deze man?) en is Dry January voor mij zo vanzelfsprekend dat ik er nu pas achter kom dat ik überhaupt meedoe. Zijn er echt mensen die hier een challenge voor nodig hebben?

Joke’s on me: ik heb het klaargespeeld om in de eerste week van het nieuwe jaar al te falen in mijn goede voornemens. Zo. Dat is eruit.

De eerste 200 euro is alweer van mijn spaarrekening naar mijn betaalrekening overgeboekt en ik ben in week 6 van het studieblok de literatuur van week 3 aan het samenvatten. Het geeft me nog een misplaatst superioriteitsgevoel ook: ik heb toch mooi gestudeerd in de vakantie! Over de rest van de voornemens gaan we het maar niet hebben, maar laten we het erop houden dat het daar niet bepaald beter mee gaat.

Gelukkig zijn er op internet bijzonder veel excuses te vinden om je in deze periode niet aan je goede voornemens te houden (zei iemand pandemie?), dus laten we hier vooral gebruik van maken. Volgend jaar moeten we er misschien echt weer aan geloven. Geniet van nog een januari vol Netflix en Thuisbezorgd. Voor je het weet, is het te laat.