In verwachting van seks

Je kunt vandaag de dag bijna geen tijschrift meer lezen zonder om je oren geslagen te worden met tips om het spannend te houden tussen de lakens. Er moet gesekst worden, want dat is goed voor je relatie. En alhoewel de gangbare moppen ons willen doen geloven dat het altijd de man is die vindt dat hij te weinig aan z’n trekken komt, was het in Zuid-Frankrijk toch echt een vrouw die naar de rechter stapte om te klagen over haar seksleven. Of nou ja, het gebrek eraan.

Deze vrouw trouwde in 1986 met de liefde van haar leven. In voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt, en de belofte alle verplichtingen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt te vervullen. Ja of ja. Done deal. Maar het mocht niet zo zijn. In 2009 volgde onverbiddelijk een echtscheiding.

Daarmee was het voor de vrouw alleen nog niet klaar. Na de scheiding eiste ze 10.000 euro schadevergoeding van haar ex-man. De reden voor de schadevergoeding? Tijdens het huwelijk hadden ze geen seks gehad. Wait, what?!

Daar had het bij kunnen blijven. Maar de rechter was het met haar eens! Naar het oordeel van de rechter kon zij inderdaad aanspraak maken op een schadevergoeding van haar man, omdat hij de verplichtingen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt niet had vervuld. Geslachtsgemeenschap is de uiting van liefde en genegenheid tussen echtgenoten en daarom had de vrouw tijdens het sluiten van het huwelijk de gerechtvaardigde verwachting dat er tijdens het huwelijk gesekst zou worden.

Het verweer van de man – problemen met zijn gezondheid en lange werkdagen – mocht niet baten, hij moest z’n zakken legen. Best kans dat hij dat, achteraf bekeken, toch liever op een andere manier had gedaan. Eén keer per jaar op zijn trouwdag, ofzo. Dat lijkt mij in ieder geval een stuk bevredigender na 23 jaar.


Bron: Frau bekommt 10.000 Euro Schadensersatz für mangelnden Sex mit Ehemann