Iemand het (gerechts)hof maken: vier belachelijk slechte eerste dates

Een eerste date kan spannend, leuk en romantisch zijn of soms juist een enorme tegenvaller. Maar sommige eerste dates verlopen zo desastreus dat ze daadwerkelijk in een rechtszaal eindigen. Hieronder vier eerste dates waar uiteindelijk een rechter aan te pas moest komen.

1. Een juridische verslaggeefster uit Dallas belandt na een eerste date thuis bij een prominente jurist uit Taxes: Tony Buzbee. Volgens Tony was ze aan het eind van de avond dermate stomdronken dat ze er behoorlijk agressief van werd. In deze staat van zijn zou ze diverse schilderijen (waaronder zeker twee van Andy Warhol) van de muren hebben getrokken en standbeelden omver hebben geschopt. Buzbee deed aangifte en momenteel wordt de dame in kwestie -Lindy Lou Layman- vervolgd voor het veroorzaken van schade van zeker 300.000 Dollar. Volgens Amerikaanse media zou mevrouw Laymen, indien veroordeeld, een levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen.

2. Lokale media in Austin melden de merkwaardige zaak aangespannen door Brandon Vezmar, die bij de rechter het aankoopbedrag van zijn filmtickets vorderde (om precies te zijn: 17 dollar en 31 cent). Wat bleek: zijn date had geen zin in de film (Guardians of the galaxy deel 2) en besteedde de tijd liever aan het sturen van appjes. Volgens Vezmar was dit zonde van zijn geld en niet bepaald wat hij in gedachte had bij een eerste date. Reden dus om zijn geld terug te vorderen. Uiteindelijk heeft het filmhuis, dat lucht kreeg van de zaak, Vezmar een vrijkaartje gegeven in de hoop dat hiermee de zaak was afgedaan.

3. Fans kunnen soms vreemde dingen doen en een ontmoeting met groupies kan desastreuze gevolgen hebben. De U.S.-tour van de Poolse death-metal-band Decapitated duurde wat langer dan gepland doordat alle vier de bandleden op verdenking van verkrachting vast werden gezet in de Amerikaanse stad Spokane (Washington). Een dame beweerde dat ze na afloop van een concert in de tour-bus door alle vier de rockmonsters bruut was verkracht. Ze liet desgevraagd haar blauwe plekken van deze gebeurtenis zien. Wat bleek: de blauwe plekken waren het gevolg van een zogeheten ‘pit’ die ontstaat bij de wat hardere death-metal bands, waarbij bezoekers tegen elkaar aan beuken. Een soort lompe manier van dansen eigenlijk. Er was verder geen enkel bewijs dat de bandleden de dame tegen haar zin in hadden vastgehouden in de bus, dan wel verkracht hadden. Bovendien had de dame in kwestie een verleden waarin ze meerdere malen gelogen had tegen de politie en waren haar verklaringen tegenstrijdig. De heren werden zodoende vrijgelaten en konden terugkeren naar hun thuisland.

4. Sommige mensen maken het wel heel bont en daten met een veroordeelde crimineel. Op zich geen hele opvallende zaak, maar wel wanneer het een date betreft tussen een veroordeelde crimineel en diens cipier. Dat gebeurde in de Belgische gevangenis van Vorst. Een vrouwelijke cipier en voor moord veroordeelde Adam G. konden zich niet langer bedwingen en spraken met elkaar af in de cel van de gedetineerde. Daar hadden ze vervolgens hartstochtelijke seks. De cipier is daarop op staande voet ontslagen. Overigens heeft de cipier in kwestie de beschuldigingen altijd tegengesproken en gesteld dat ze uitsluitend een professionele relatie onderhield met Adam G.