Werkstraf rechtbankstagiaire (24) voor schending geheimhoudingsplicht

Een voormalige rechtbankstagiaire is afgelopen week door de Haagse politierechter veroordeeld voor het rondneuzen in een justitiële database. Ze zocht daarbij onder meer naar gegevens over familieleden en bekenden en speelde informatie door.

De 24-jarige Naaldwijkse liep in 2016 en 2017 stage bij de rechtbank Midden-Nederland. De feiten kwamen aan het licht toen bij een vriend van de vrouw een telefoontap werd aangelegd wegens verdenking van drugshandel en wapenbezit. Tijdens een van de telefoongesprekken vertelde hij hoe zij informatie over hem had opgezocht en doorgespeeld. Later bleek ook dat ze naar informatie over Willem Holleeder had gezocht.

Volgens de officier van justitie heeft de vrouw bewust haar geheimhoudingsplicht geschonden, meldt Omroep West. De eis: een werkstraf van zestig uur. De politierechter maakte daar de helft voorwaardelijk van, gezien de grote persoonlijke gevolgen die de zaak voor de vrouw heeft. Haar droom om zelf ooit officier van justitie te worden, heeft ze inmiddels laten varen.

Lees ook: Vijf rechtenstudenten gestraf voor racistische uitlatingen