VU introduceert De Startup Clinic

Hoe werkt het recht nu in de praktijk? Die vraag staat centraal in De Startup Clinic, een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Rechtenstudenten die in hun derde jaar zitten, kunnen deelnemen aan de clinic. Zij brengen onder begeleiding van ervaren advocaten een advies uit aan een tech startup. Ze duiken daarbij in de juridische uitdagingen waarmee startups te maken hebben.

De clinic is bestaat uit drie onderdelen: juridisch onderwijs, masterclasses ondernemerschap en de vaardigheden academie. In vijf weken tijd leren de studenten meer over de juridische kanten van het ondernemerschap en hoe zij deze kennis kunnen overbrengen op ondernemers. Na deze week is het tijd voor het echte werk: ze mogen dan gaan werken aan je advies voor een startup die verbonden is aan de VU, zoals onderzoekers of studenten die met een concreet idee willen gaan ondernemen. Voor deze opdracht krijgen de studenten hulp uit de praktijk. Ze werken gedurende twee maanden één dag per week bij een advocatenkantoor (inhouse) aan hun project.

Meer informatie is hier te vinden.

Lees ook: Recensie | Succesvol studeren