Studenttevredenheid hoogst bij Tilburg University

Van alle algemene universiteiten in Nederland is de algehele studenttevredenheid het hoogst bij Tilburg University. Dat blijkt uit cijfers van de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) over het jaar 2016-2017. Qua rechtenopleidingen zien we dat echter niet terug.

Bijna 4.500 studenten van Tilburg University (en landelijk 281.000 studenten) vulden de enquête in, die bestond uit zeventien hoofdthema’s. De Brabantse universiteit behaalde de eerste plaats op het thema ‘stage’. Landelijke top-3 noteringen waren er verder op de thema’s inhoud, opdoen van wetenschappelijke vaardigheden, docenten, toetsing en beoordeling, studielast en internationalisering.

Verder bleek dat Wo-studenten over het algemeen tevredener zijn over hun onderwijsinstelling en opleiding dan studenten op het hbo. Ook bleken mannelijke deelnemers doorgaans positiever te oordelen dan vrouwelijke medestudenten.

Score rechtenopleidingen
Qua masterrechtenopleiding scoorden op algemene tevredenheid Arbeidsrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Ondernemingsrecht van de Vrije Universiteit te Amsterdam het hoogste met een 4.7 uit 5. Een gedeelde tweede plaats was er voor de master Advanced Studies of International Children’s Rights van de Universiteit Leiden en Aansprakelijkheid & Verzekering, wederom van de Erasmus Universiteit. Zij scoorden een 4.6. Ook de derde plaats moest worden gedeeld. Hier zijn de Legal reserch master van de Universiteit Utrecht, master Jeugdrecht van de Universiteit Leiden, master Fiscaal recht van de Radboud Universiteit Nijmegen en Togamaster van de Erasmus Universiteit terug te vinden. Zij scoorden een 4.5.

De WO-bachelor Rechtsgeleerdheid werd het beste beoordeeld aan de Rijksuniversiteit Groningen (4.4), Radboud Universiteit Nijmegen (4.3) en Maastricht University (4.2). Op HBO-niveau stonden Windesheim en Fontys Hogescholen Tilburg op de eerste plaats (4.2), gevolgd door NHL Hogeschool, Saxion Nijmegen en de Hanzeschool Groningen met een 4.0.

Het gehele rapport van de Nationale Studenten Enquête is hier te bekijken. De resultaten per opleiding zijn hier te vinden.