Studenten lanceren YouTube-muziekfestival “Covaid Africa”

Het festivalseizoen lijkt dit jaar in het water te vallen, maar een groep studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft daar iets op gevonden: met het Youtube-muziekfestival “Covaid Africa” komen de concerten naar je toe én steun je het goede doel.

Initiatiefnemer is de 21-jarige Niklas, student Politics, Psychology, Law & Economics (PPLE). Het doel: vijftien miljoen euro ophalen voor dokters die in Afrika coronapatiënten behandelen. ‘Van dat geld kun je 1,6 miljoen beademingsmaskers kopen, vijf miljoen chirurgische maskers, veertig miljoen handschoenen en een half miljoen coronatests,’ vertelt hij aan Folia.

Vanaf zondag 19 april faciliteert de organisatie achter het Youtubekanaal online concerten, waarbij artiesten optredens geven vanuit de woonkamer. Kijkers kunnen geld doneren, dat terechtkomt bij Artsen Zonder Grenzen. ‘We vonden het belangrijk met een grote organisatie te werken: zo weten mensen waaraan ze doneren.’

Het eerste online coronaconcert vindt plaats op zondag 19 april om 18.00 uur en is via hun Youtubekanaal te bekijken. Artiesten zijn onder meer Fil Bo Riva, Graham Candy en Wallis Bird.

Afbeelding boven artikel: covaidafrica.org.