Rechtenstudent meeste kans op kamer in Tilburg

Rechtenstudenten die op kamers willen, maken het meeste kans in Tilburg. In de plaatsen waar een rechtenfaculteit te vinden is, scoort deze stad het beste in de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting.

En dat betekent een derde plek op de gehele lijst, na Enschede en Wageningen. Daar werken de verschillende partijen rondom studentenhuisvesting goed samen om ervoor te zorgen dat er voor studenten voldoende plaats is in de stad. Er konden binnen vier categorieën punten worden verdiend: projecten, corporaties, particuliere verhuur en informatievoorziening.

Bron: juryrapport Beste Studentenkamerstad 2018

Na Tilburg is het voor rechtenstudenten het beste vertoeven in Maastricht. Delft eindigt de lijst. Hoewel deze plaats vorig jaar nog werd uitgeroepen tot Beste Studentenkamerstad, heeft de gemeente het beleid zo veel strenger gemaakt dat nu veel lagere scores werden behaald.

Steden waar studenten het liefst naartoe zouden verhuizen, terwijl dit niet mogelijk is, zijn achtereenvolgens Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Alle resultaten uit het onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) zijn hier te vinden.

Lees ook: De 10 leukste plekken om te studeren in AmsterdamDen Haag, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Tilburg.