Keuzegids: Bachelor Rechtsgeleerdheid beste in Nijmegen

De Nijmeegse bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid is net als in 2016 eerste geworden in de Keuzegids Universiteiten. De Open Universiteit en Maastricht University bemachtigden de tweede en derde plaats.

Volgens de Keuzegids zijn de Nijmeegse rechtenstudenten vooral te spreken over het lesprogramma en de docenten, meldt de Radboud Universiteit (RU). ‘De studenten noemen het onderwijs stimulerend en waarderen de samenhang in het programma. De docenten zijn deskundig en didactisch sterk.’

Ook de bachelor Notarieel recht en de European Law School van de RU gooiden hoge ogen.

Beste universiteit

Wel moet de Radboud de titel ‘Beste brede klassieke universiteit van Nederland’ afstaan. Groningen gaat er dit jaar met die gouden medaille vandoor. Tien bacheloropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen kregen het zegel Topopleiding. Rechten behoorde echter niet tot die groep. Vorig jaar deelden de twee universiteiten nog samen de eerste plek.

Rechten UvA scoort het slechtst

Minder goed nieuws is er voor de Universiteit van Amsterdam (UvA): maar liefst drie studierichtingen, waaronder rechten, scoorden een dubbele min. Het grootste probleem: het aantal studenten. De rechtenopleiding is bij uitstek een studie met duizenden eerstejaars. Ook ruimtegebrek en een rommelige organisatie worden als probleempunten genoemd, al is de UvA daar volgens het Parool zeker niet uniek in.

Keuzegids

De Keuzegids Universiteiten is een onafhankelijke gids die jaarlijks de kwaliteit van bacheloropleidingen en universiteiten beoordeelt. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het aantal contacturen, de kwaliteit van de faculteiten en de vakkennis van docent.