Frauduleuze rechtenstudent (25) betrapt door taalfouten

Een rechtenstudent uit Enschede blijkt zijn havodiploma te hebben vervalst. Dat kwam aan het licht door betalingsproblemen van het collegegeld van de 25-jarige M. Hogeschool Saxion deed aangifte van valsheid in geschrifte en de student moest zijn studie direct staken.

M. haalde zijn havodiploma in Curaçao, maar wanneer zijn dossier door de hogeschool wordt bekeken, blijkt het diploma vol taalfouten te staan en staat er geen watermerk op.

Het incident leidt tot een gang naar de rechtbank in Almelo, waar M. blijft volhouden dat het diploma uit 2014 echt is. Volgens de oud-student is het op Curaçao een administratieve puinhoop en heeft daarover contact gehad met onder andere de minister van Onderwijs. Daarnaast geeft hij aan dat hij liever had gehad dat Saxion meteen bij het inleveren van het diploma iets had gezegd. “Dan had ik er nog achteraan kunnen gaan.”

Volgens de officier van justitie is overduidelijk dat het document is vervalst. Verder haalt ze een aantal incidenten in Curaçao uit 2014 aan, waarbij M. de handtekening van een minister vervalste om geld af te troggelen en zich uitgaf als lid van het jeugdparlement. Daarnaast wist hij zich binnen de kletsen in de politieke wereld en de marine en reed hij op een bepaald moment zelfs rond een dienstauto, meldt het AD. Het leverde de twintiger een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf op. De politierechter in Almelo houdt het deze keer bij een werkstraf van veertig uur.