Bachelor Rechtsgeleerdheid aan Radboud Universiteit als beste beoordeeld door rechtenstudenten

De bachelor Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt in de Nationale Studentenenquête 2022 beoordeeld als beste universitaire algemene juridische bachelor. De opleiding scoort een 4.0 uit 5.0 op het gebied ’tevredenheid algemeen’ en eindigt daarmee op de eerste plaats.

Ook zijn studenten over het algemeen erg tevreden over de bachelors Rechtsgeleerdheid van Tilburg Law School (Tilburg University) en de rechtenfaculteit van de Universiteit van Utrecht, deze krijgen een overall score van 3.9. Maastricht University wordt het slechts beoordeeld, de algehele tevredenheid over de bachelor Rechtsgeleerdheid aldaar blijft daar steken op 3.4.

Rechtenstudenten konden hun mening geven over de aansluiting van de opleiding op de beroepspraktijk, betrokkenheid van en contact met de faculteit, docenten, de inhoud en de opzet van het onderwijs, studiebegeleiding en toetsing en beoordeling. Opvallend is dat rechtenstudenten vooral de aansluiting met de beroepspraktijk missen: bij alle rechtenfaculteiten bleef de beoordeling daar steken op 2.8 tot 3.1.

TIP! Komt je bachelor- of masterscriptie eraan en zie je daar nu al tegenop? Geen nood, onze online scriptiecursus is terug! In twee intensieve middagen krijg jij de theoretische én praktische handvatten aangereikt om van jouw scriptie een succes te maken. Bekijk alle informatie hier.