Zó bespaar je op je telefoonkosten

Ben je het zat om iedere maand €35 of meer te betalen voor jouw mobiele telefoonabonnement? Voor dit bedrag moet je minimaal een halve dag werken en eigenlijk vind je het prettiger om dit bedrag ergens anders aan uit te geven. En het leven is al duur genoeg: kamerhuur, zorgverzekering, studiekosten en het sociaal leven. En laten we eerlijk zijn, de studiefinanciering is al een wurgcontract. Maar jouw gebruik van de smartphone kan goedkoper.

Geen huurkoop

Koop een eigen smartphone in plaats van een huurkoop regeling met een provider. Er zijn goede refurbished iPhones of Samsungs te koop tegen minder dan de helft van de oorspronkelijke adviesprijs. Deze toestellen worden dikwijls met een garantieregeling verkocht. Even een kleine investering en het scheelt enorm in de maandelijkse kosten. Over een kleine investering gesproken; zorg ook dat jouw telefoon lang mee blijft gaan. Bij Casimoda kun je heel veel verschillende cases kopen, en dat zijn niet alleen iPhone 11 Pro Max telefoonhoesjes. Zo bescherm je direct jouw smartphone tegen vallen, breuk en krassen.

Sim-only

Stap over op een sim-only abonnement. Neem een sim-only abonnement  en bespaar op de telefoonkosten. Je betaalt nu uitsluitend voor het telefoongebruik. Stel zoveel mogelijk (data)limieten in. Ook bij een sim-only abonnement kun je eenvoudig een limiet instellen. Geen risico meer op een te hoge rekening. Wanneer je het limiet hebt bereikt, krijg je gewoon een berichtje waarin aangegeven wordt dat je limiet er voor deze maand doorheen zit.

(data) limiet

4G internet is prettig als je een unlimited data abonnement hebt. Maar jij bent nu beperkt tot een aantal GB’s. Gebruik waar mogelijk altijd de Wifi verbinding. Sla locaties en wachtwoorden op om automatisch en snel van het gratis internet gebruik te kunnen maken.

Online bellen

Bellen is ook mogelijk via online diensten. Met bijna iedere berichtendienst is gewoon gratis te bellen. Denk hierbij aan Skype en Viber, maar ook gewoon aan apps zoals Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp.

Jouw abonnement is nu €10 per maand bij een jaarcontract voor 4G internet 1GB en 100 minuten bellen. Het kan nog voordeliger bij een tweejarig abonnement, dan is de maandlast €6.  In de meest voordelige variant is er een besparing van bijna €30 per maand. Per jaar klinkt het nog leuker! Hoef je een halve dag minder te werken op maandbasis en dat is goed voor de studie.