Welke verzekeringen heb je nodig als student?

Studenten hebben het altijd druk met leuke sociale activiteiten zoals gezellig samenzijn met medestudenten en natuurlijk de studentenavond op donderdag. Natuurlijk ben je als student ook veel bezig met de dagelijkse schoolstress, en met alle kosten die daarbij komen kijken, zitten ze vaak krap bij kas. Wat gebeurt er dan als er iets kapot gaat? Dat kan nog wel eens een probleem vormen.

Op dat moment komen verzekeringen van pas. Er zijn zelfs een aantal verzekeringen verplicht, ook voor studenten. Welke heb jij nodig? Dat is afhankelijk van je situatie. In dit artikel bespreken we een aantal studenten verzekeringen van Allianz Direct, zodat ook jij kunt bepalen wat goed bij je past!

De verplichte zorgverzekering

Dit is de eerste verzekering waar je als student over moet nadenken: de zorgverzekering. Je bent in Nederland namelijk wettelijk verplicht om je vanaf je 18e te verzekeren. Je hebt hiervoor minimaal een basis zorgverzekering nodig. Het is zelfs verplicht om je apart te verzekeren, ook als je nog bij je ouders woont. Deze verzekering is gewoon super handig in het geval er iets gebeurt met je gezondheid. Zo ben je namelijk gedekt tegen hoge medische kosten. Het is een goed idee om verzekeringen te vergelijken en daarbij de voorwaarden en dekkingen eens goed onder de loep te nemen. Zo vind jij een verzekering die aansluit bij jouw behoeftes.

De aansprakelijkheidsverzekering voor extra bescherming

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het is echt een handige verzekering om te hebben als student. Op deze manier ben je namelijk gedekt tegen schade die jij per ongeluk aan iemand anders veroorzaakt. Wanneer je bijvoorbeeld in een krap studentenflatje woont, kan het wel eens voorkomen dat je bijvoorbeeld iemand anders zijn fiets laat vallen, waardoor deze kapot gaat. Met deze verzekering ben je in ieder geval gedekt voor de kosten die gemaakt moeten worden voor de reparatie. Dit is natuurlijk fijn om te hebben als student, aangezien je het waarschijnlijk al niet al te breed hebt. Onze tip: je kunt een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken om er een te vinden die bij jou past!

De inboedelverzekering voor je bezittingen

Studentenkamers zijn vaak makkelijker in te breken dan vrijstaande huizen, en vaak komen er ook een heleboel mensen over de vloer. Je woont misschien zelfs in een studentenkamer waarbij het slot niet goed werkt, en dan kunnen er zomaar mensen binnenkomen. Om te studeren heb je vaak dure spullen nodig, zoals een laptop, telefoon en andere elektronica. Met een inboedelverzekering ben je in ieder geval verzekerd tegen schade aan je spullen als gevolg van inbraak, diefstal, brand of andere gebeurtenissen. Je kunt dus eenvoudig je kosten dekken om je apparaten te vervangen, zodat je financieel niet in de problemen komt. Dus, ben jij als student op zoek naar manieren om jezelf te beschermen tegen financiƫle problemen? Kijk dan even naar deze verzekeringen!