Waarom een huisdier in je studentenhuis best een goed idee is

Veel studenten die beginnen aan hun studietijd laten thuis een huisdier achter. Thuis wordt er altijd goed gezorgd voor je hond of kat. Eukanuba hondenvoer kopen hoorde thuis bij de standaard routine, maar hoort dit straks ook in jouw routine? Een kwispelende vriend die je thuis begroet of toch de kat die bij je op schoot komt liggen?

Als je naar een studentenhuis gaat is het hebben van een huisdier zeker geen standaard meer. Denk je er toch over om een huisdier in een studentenhuis te nemen? Dan zijn er zeker dingen waar je rekening mee moet houden!

Een huisdier kost tijd

Het hebben van een huisdier gaat gepaard met verantwoordelijkheden. Hills hondenvoer moet worden gekocht, de hond moet worden uitgelaten, de kattenbak moet worden schoongemaakt en er moet tijd zijn om een band op te bouwen met je huisdier! Het studentenleven kan erg onvoorspelbaar zijn, maar een huisdier heeft wel regelmaat nodig. Je zult dus een stukje flexibiliteit moeten opgeven als je een huisdier wilt hebben. Natuurlijk hoef je de verzorging van een huisdier in een studentenhuis niet helemaal alleen te doen. Overleg met je huisgenoten wie er nog meer een huisdier wilt en spreek met elkaar af welke verantwoordelijkheden er door wie worden gedragen.

Is een studentenhuis geschikt voor huisdieren?

Studentenkamers zijn vaak klein, niet altijd even schoon en veel kamers hebben geen tuin. Als je overweegt om een huisdier te nemen, moet je ook bereid zijn om hier rekening mee te houden. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de ruimte die je je hond, kat of ander huisdier kan bieden. Een grote hond in een kleine studentenkamer? Doe dat maar niet. Ben je er toch van overtuigd dat je een huisdier wilt? Bespreek het dan met je huisgenoten.

Goede afspraken maken voorkomt onenigheid. Wie maakt er schoon, wie laat de hond uit, wie koopt het voer? Het maken van deze afspraken is cruciaal in een studentenhuis.

Wat kost het hebben van een huisdier?

Het studentenleven gaat vaak niet gepaard met het hebben van veel geld. Toch kost het hebben van een huisdier geld en hier moet je rekening mee houden. Je kunt hierbij denken aan het kopen van voer, een bezoekje aan de dierenarts of je hond een trimbeurt geven. Een bezoekje aan de dierenarts kost meestal het meeste geld omdat het vaak gepaard gaat met medicijnen en behandelingen. Houd hier dus rekening mee als je een huisdier neemt.