Dieren zijn fantastische vrienden, maar we weten allemaal dat dieren soms opeens agressief kunnen worden en verwondingen kunnen veroorzaken. Het is daarom altijd handig om te weten wat je nu eigenlijk moet doen als je door een dier wordt gebeten of gekrabd. Wist je dat je bij een letselschade advocaat terecht kunt voor een vergoeding als je letselschade oploopt door een dier? In dit artikel geven we je enkele stappen die je kunt volgen om jezelf te beschermen en de juiste medische hulp te krijgen.
Eerste hulp bij dierenbeten
Als je door een dier gebeten bent, moet je natuurlijk eerste hulp toepassen om infecties te voorkomen. Spoel de wond meteen uit met zeep en water en dek het af met een schoon verband. Als de wond diep is of hevig bloedt, moet je direct naar een dokter gaan. Bij een beet van een wild dier kan het ook nodig zijn om een tetanusprik te halen. Heb je letselschade opgelopen door de beet? Neem dan contact op met een letselschade advocaat om te kijken of je recht hebt op een vergoeding. De meeste werken met letselschade no cure no pay, dus dat is voordelig.
Contact opnemen met de eigenaar van het dier
Ben je gebeten door een huisdier? Neem dan meteen contact op met de eigenaar van het dier om te vertellen wat er gebeurd is. Vraag de contactgegevens van de eigenaar en check of het dier ingeënt is. Als het dier niet gevaccineerd is, moet je misschien een tetanusprik halen, en het kan ook verstandig zijn om je tegen rabiës te laten vaccineren.
Het melden van de beet aan de autoriteiten
Ben je gebeten door een wild dier? Bel dan direct de autoriteiten, zoals de politie of de dierenbescherming. Het is belangrijk dat je deze beet meteen meldt, zodat ze maatregelen kunnen nemen om te voorkomen dat anderen ook gewond raken.
Letselschadeadvocaat
Het kan voorkomen dat je ernstig gewond raakt door een dier. In dat geval kun je ervoor kiezen om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Deze advocaat kan namens jou een claim indienen tegen de eigenaar van het dier om ervoor te zorgen dat je een vergoeding krijgt voor je medische kosten en eventueel verloren inkomen. Een goede letselschade advocaat zal ook jouw rechten beschermen en streven naar de best mogelijke uitkomst voor jou.
Voorkomen van dierenbeten
De beste manier om dierenbeten te voorkomen, is door voorzichtig te zijn en te weten hoe je veilig met dieren omgaat. Benader geen dieren die je niet kent en laat ze met rust als ze eten of slapen. Vermijd oogcontact en staren, en maak geen plotselinge bewegingen of geluiden die ze kunnen laten schrikken. Zorg er ook voor dat kinderen nooit alleen zijn met dieren en houd honden altijd aan de lijn als je ze uitlaat. Met deze simpele voorzorgsmaatregelen kun je de kans op een beet flink verminderen. Mocht je toch letselschade oplopen, overweeg dan om een letselschade advocaat in te schakelen om de vergoeding te krijgen waar je recht op hebt.