Het voorkomen van wetten overtreden door gebruik van checklists

De laatste jaren kan er steeds meer op ons afkomen als ondernemer of werknemer in de fabriek. Wetgevingen, regels en controle nemen toe. De veiligheid waarborgen wordt steeds belangrijker op allerlei gebieden. De kans dat we het overzicht hierin verliezen wordt dan ook steeds groter. Met digitale checklisten maak jij deze kans een stuk kleiner en creëer je een praktische uitvoering van jouw verplichtingen en “things to do” op de werkvloer.

Overzicht en snelle communicatie

Met de toename van de wetgevingen, regels en controle wil je voorkomen dat je de wet overtreedt. Nog zonder jouw intentie of die van jouw werknemer, kan het voorkomen dat je wat vergeet, over het hoofd ziet of niet op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Met het gebruik van digitale checklisten kun je dit een stuk gemakkelijker voorkomen. Zo creëert het overzicht en uiteindelijk een snellere communicatie op de werkvloer. Vooral in grote teams of fabrieken waar wisselende diensten aan de orde zijn, kan dit van groot belang zijn.

Efficiënter te werk gaan

Een digitale checklist binnen jouw fabriek zorgt er niet alleen voor dat je het overzicht behoudt, ook helpt het je bij een efficiënte uitvoering van jouw verplichtingen. De ene werknemer voert zijn taken vaak toch net even wat anders uit dan de andere. Om dit op een meer gestructureerde wijze vorm te geven is het gebruik van digitale checklisten een aanrader. Zo bieden deze checklisten de mogelijkheid om in te stellen wat er stap voor stap gedaan moet worden en op welke manier. Dit kan zijn in de vorm van tekst, foto’s en zelfs video’s. Voor iedere werknemer dus een standaardprocedure en handleiding waar makkelijk op terug kan worden gevallen. Daarnaast zorgen deze digitale checklisten ervoor dat je eraan herinnert wordt wanneer iets tot uitvoering moet komen en wanneer iets tot uitvoering is gebracht. Zo voorkom je dus extra, dubbel of achterstallig werk en kan er snel gecontroleerd worden of iets al voltooid is.

Alles in een app

Een digitale checklist wordt gecreëerd door een app die het gehele overzicht weergeeft van de taken, de verplichtingen en de inhoud hiervan op de werkvloer. Jij en iedere andere werknemer zijn in de gelegenheid om deze erbij te pakken, te updaten en te zorgen dat jouw andere collega op tijd op de hoogte is van de uitvoering. Op deze wijze kan de digitalisering van deze tijd vóór jou werken in plaats van dat het je boven het hoofd stijgt! Op lange termijn verhoog je hiermee dan ook de veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de werkzaamheden.

Een digitale checklist kan niet meer ontbreken op de werkvloer van jouw fabriek in deze tijd. Zowel jij als ondernemer als jouw personeel is hiermee geholpen. Voorkom het overtreden van wetten, creëer procesversnelling en verbetering van de uitvoering. Op lange termijn help je zowel jezelf als ondernemer, als jouw personeel en onderneming!