Geef je badkamer een make-over met deze vier tips!

Ben je de stijl van je badkamer zat en ben je toe aan iets nieuws? Dan is het tijd voor een badkamer make-over! We helpen je graag op weg met de vier beste tips!

1. Verander de stijl met een nieuw badkamermeubel

Je kunt de stijl van je badkamer eenvoudig aanpassen. Dit doe je onder andere door te kiezen voor nieuwe badkamermeubels en het opdoen van badkamer inspiratie. Denk hierbij aan een nieuw wastafelmeubel en een nieuwe, bijpassende kolomkast.

Wie in zijn huidige badkamer voor wit heeft gekozen, kan de witte meubels vervangen door zwarte meubels. Hierdoor staat er een heel ander contrast. Hetzelfde gebeurt, wanneer je de witte meubels vervangt door houten meubels.

Kan je toilet ook wel een opfrisbeurt gebruiken? Pas de stijl van je toilet dan aan op de nieuwe stijl van je badkamer. Je kunt een bijpassende fontein kopen. Hierdoor ben je meestal een stuk voordeliger uit. Daarnaast ben je vaak een stuk minder tijd kwijt.

2. Nieuwe, stijlvolle kranen

Kies vervolgens kranen die passen bij de nieuwe stijl van je badkamer. Vervang de oude, chromen kranen door zwarte kranen. Hierdoor ontstaat er al snel een industriële stijl. En dat terwijl je nog maar twee kleine aanpassingen hebt gedaan!

Bij Tegeldepot kun je terecht voor een ruim aanbod aan kranen in eindeloos veel kleuren. Heb je geen witte, maar juist een donkere badkamer? Vervang je huidige kranen dan door bijvoorbeeld koperen of gouden kranen voor een mooi kleurcontrast.

3. Vervang de verlichting

In veel badkamers is er gekozen voor praktische verlichting in de vorm van een plafonnière. Hoewel dit praktisch is, is het niet bepaald sfeervol. Daarnaast komt je badkamer zo niet tot zijn recht. Vervang eenvoudige lampen daarom door sfeerverlichting. Idealiter plaats je spotjes over het gehele plafond en kies je voor stijlvolle wandlampen.

Wist je dat je badkamer door de verlichting juist te plaatsen, een stuk ruimer lijkt dan hij is? Zorg er daarom voor dat de gehele badkamer zo goed mogelijk verlicht wordt door sfeerverlichting. Je zult zien dat je badkamer er ineens heel anders en een stuk ruimer uitziet.

4. Aan de slag met accessoires

Wanneer je klaar bent met de make-over, is het tijd om je nieuwe badkamer af te maken met de juiste accessoires. Denk hierbij aan accessoires zoals een toiletborstel, tandenborstelhouders en een toiletrolhouder. Maak de make-over vervolgens helemaal af met een mooie plant of vaas.

Beperk het aantal accessoires tot het hoognodige. Te veel losse items zorgen ervoor dat de badkamer rommelig oogt en je minder goed tot rust komt.