De 10 leukste plekken om te studeren: Utrecht

De tentamenperiode komt er weer aan! Je kan natuurlijk studeren in de bibliotheek of bij je thuis, maar er zijn nog veel meer leuke plekken om te studeren. Wij geven je hier een top 10 van de leukste studeerplekken in Utrecht!

Door Marieke Heetvelt

1. Het Muzieklokaal
Dit is een leuke hotspot waar je heerlijke koffie kunt drinken. Het leuke aan deze hippe tent is dat er alleen maar klassieke muziek wordt gedraaid. Dit is natuurlijk ideaal als je rustig wilt kunnen studeren!
Adres: Bemuurde Weerd OZ 13.

2. De Domtuin
De naam zegt het al, dit is de tuin die achter de Dom zit. Deze plek is een oase van rust. Het is een soort binnenhofje met bankjes en mooie bloemen. Als het mooi weer is ideaal om te studeren!
Adres: Domplein.

3. Coffee Company
Hier kun je heerlijke koffie en zoetigheden krijgen en er is een lange leestafel waar je zo kunt aanschuiven met je laptop! De sfeer is altijd goed en er wordt meestal rustige muziek gedraaid. Perfect om de hele dag te blijven hangen!
Adres: Vismarkt 4 & Nachtegaalstraat 34.

Behoefte aan nog meer studeertips? Die vind je hier

4. Stijger bij Bemuurde Weerd
Hier kun je heerlijk in de zon zitten terwijl je naar de langsvarende bootjes kijkt. Deze houten stijger is altijd een gezellige plek waar mensen lekker van de zon komen genieten. Blijf als het even kan tot ’s avonds laat zitten, want bij zonsondergang wordt Utrecht nog mooier en heb je prachtig uitzicht op de Dom!
Adres: Bemuurde Weerd OZ.

5. Park Lepelenburg
Ook dit is weer een plek waar je voornamelijk met mooi weer perfect kunt studeren. Park Lepelenburg is een redelijk klein park midden in de stad. Neem je eigen kleedje, eten en drinken mee en studeer in de zon terwijl je bruin wordt! Win win!
Adres: Park Lepelenburg.

6. ’t Koffieboontje
Ook dit is een super hippe tent waar je lekkere koffie en lekkernijen kunt vinden! Je kan hier gerust de hele dag met je laptopje gaan zitten. Er komen veel jonge mensen, dus je bent zeker niet de enige student die zit te studeren! Ook kan je er lekker ontbijten in het geval dat je vroeg wilt beginnen! Sinds kort zijn er twee locaties, allebei middenin de stad!
Adres: Oudegracht 92 & Gruttersdijk 42.

7. Stan & Co
Een leuke plek middenin het centrum. Vooral de broodjes zijn hier erg lekker en tijdens het studeren is niets fijners dan een lekkere lunch! En als je nou tot laat hebt doorgestudeerd en even iets leuks wilt gaan doen, neem dan een van de heerlijke cocktails want die zijn ook een aanrader!
Adres: Ganzenmarkt 16A.

8. Het Wilhelminapark
Het Wilhelminapark is altijd goed om te studeren. Het is erg groot en daarom is er altijd wel een fijn plekje te vinden. Omdat er veel begroeiing en bomen staan kan je makkelijk op een rustig afgelegen plekje in de schaduw gaan zitten. Wat wil je nog meer? Kleedje mee en studeren maar!
Adres: Wilhelminapark.

9. Daens
Het houdt niet op, maar ook Daens is een perfecte plek om te studeren! Er zijn veel stopcontacten, de muziek is lekker rustig en er zijn heerlijke taartjes te verkrijgen die ook nog eens allemaal huisgemaakt zijn! Daarnaast wordt er ook kleding verkocht, dus als pauze kun je even lekker rondsnuffelen.
Adres: Minrebroederstraat 3.

10. Lewis Book Café
De naam zegt het al, dit is een tent die ervoor bedoeld is om heerlijk een boek te gaan lezen. Boeken zijn zelfs aanwezig in het café! Daarom is deze plek lekker rustig en ideaal om te studeren. Naast lekkere koffie zijn er ook heerlijke smoothies.
Adres: Achter Clarenburg 39.

Ken jij nog meer leuke studeerplekken? Laat jouw favoriete studeerplek achter in de reacties!