De 10 leukste plekken om te studeren: Groningen

Aan het leren voor je tentamens of schrijf je op dit moment je scriptie? Misschien ben je na dit schooljaar jouw vaste studeerplekken wel een beetje zat en daarom geven we je hier tien leuke plekken om te studeren in Groningen!

Door Marieke Heetvelt

1. Coffee Company
De Coffee Company zit natuurlijk in elke stad, maar is en blijft een hele goede plek om lekker te studeren met een muziekje op de achtergrond en een lekkere kop koffie. Er zijn veel stopcontacten en er hangt een gezellige sfeer. Er zijn zelfs twee vestigingen in Groningen.
Adres: Oude Ebbingestraat 39 en Carolieweg 33

2. De Uurwerker
Je kunt hier heerlijk lunchen en dat is natuurlijk ideaal voor tijdens het studeren. Ook is het vlakbij de Universiteit dus na college kan je meteen door!
Adres: Uurwerkersplein 1

3.Coffee Break
Als je de muziek in de Coffee Company toch te druk vindt kun je hier het beste heen gaan. Er is rustige muziek en goede koffie. Alles wat je nodig hebt toch?
Adres: Gedempte Zuiderdiep 26

4. Noorderplantsoen
Met dit weer is een park natuurlijk altijd goed om in te studeren. Neem een kleedje en wat eten en drinken mee en blijf de hele dag hangen in het park om bruin te worden terwijl je studeert!

5. Simon Levelt Café
Ben je meer een theedrinker dan een koffiedrinker? Ga dan studeren bij Simon Levelt. Er is hier een heerlijk assortiment aan verschillende soorten thee, zo kan je elke keer een andere proeven. Ook de koffie is overigens erg lekker.
Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 2

Studeer je in Utrecht en ben je opzoek naar een nieuwe plek om te studeren? Klik dan hier!

6. Kattencafe
Tussen het studeren door lekker met katten knuffelen is natuurlijk een hartstikke leuke en ontspannende pauze! De enige valkuil kan zijn dat je teveel afgeleid raakt door de katten die steeds rondlopen.
Adres: Oude Ebbingestraat 57

7. Starbucks
Ook de Starbucks is een welbekende plek maar kan toch niet ongenoemd blijven. Er zijn stopcontacten en wifi en er zijn meerdere vestigingen waardoor er altijd wel een bij jou in de buurt te vinden is. Er zit ook een Starbucks in de Universiteitsbibliotheek van Groningen.
Adres: Broerstraat 4 en Stationsplein 3

8. Van Swinderen Huys
Wil je met een grote groep vrienden studeren op een rustige plek? Dan is het van Swinderen Huys een aanrader. Wanneer je de kosten deelt is het prima te doen en je krijgt er je privé studeerplek voor terug. Let wel op dat het niet te gezellig wordt want dat is natuurlijk verleidelijk als je met vrienden studeert!
Adres: Oude Boteringestraat 19

9. Openbare bibliotheek
Hier zijn tijdens de tentamenperiodes extra studieplekken beschikbaar. Dit is dus een goede plek om naartoe te gaan als je toch liever een wat stillere plek hebt om te studeren.
Adres: Oude Boteringestraat 18

10. Restaurant Zondag
Dit restaurant staat middenin het Noorderplantsoen. Hier kun je als je het park zat bent naartoe gaan om verder te studeren! Er zijn stopcontacten dus dat is ideaal en je hebt een mooi en rustgevend uitzicht over het park.
Adres: Kruissingel 1

 Ken jij nog meer leuke studeerplekken? Laat jouw favoriete studeerplek achter in de reacties!