Meesterlijke Recepten: Advocaattulband

Advocaat is een beroep dat veel rechtenstudenten ambiëren en tevens een alcoholische drank op basis van eieren. Deze drank wordt veelal gedronken met een toefje slagroom en regelmatig gebruikt in de patisserie. Zo ook bij onderstaand recept. Lekker voor op de zondagmiddag én tijdens de kerstdagen. 

Door Bram de Jong

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 200 gram poedersuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 200 ml olie
  • 250 ml advocaat
  • 125 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (bv. Bakin’ van Dr. Oetker)
  • 100 gram maiszetmeel / maizena
  • poedersuiker om over de tulband te strooien
  • boter om de tulbandvorm in te vetten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de tulbandvorm in met de boter.
  2. Klop de eieren, poedersuiker en vanillesuiker met een mixer tot een romig geheel.
  3. Roer eerst de olie en de advocaat door het romige mengsel. Voeg daarna de bloem, bakpoeder en maiszetmeel toe, zodat een glad deeg ontstaat.
  4. Doe het deeg in de vorm en bak de tulband gedurende 1 uur in de oven. Prik na het uur even met een satéprikker in het deeg. Komt deze weer schoon uit de cake? Dan is de tulband gaar.
  5. Haal de tulband als deze wat is afgekoeld uit de vorm en zet hem op een taartrooster, bord of snijplank. Strooi vlak voor het serveren de poedersuiker erover.

Tip: giet in plaats van de poedersuiker wat fondant over de tulband.

Smakelijk!